John Wiley & Sons Coffee Flavor Chemistry Cover Die Chemie der Aromastoffe des Kaffees wird hier erstmals in einem Band zusammengefasst! Der Autor e.. Product #: 978-0-471-72038-6 Regular price: $420.56 $420.56 Auf Lager

Coffee Flavor Chemistry

Flament, Ivon

Cover

1. Auflage Oktober 2001
XIV, 410 Seiten, Hardcover
Monographie

ISBN: 978-0-471-72038-6
John Wiley & Sons

Kurzbeschreibung

Die Chemie der Aromastoffe des Kaffees wird hier erstmals in einem Band zusammengefasst! Der Autor erklärt eingängig, in welcher Weise analytische Methoden bei der Qualitätskontrolle zum Einsatz kommen, sei es bei Ernte, Röstung, Mischung und Konditionierung oder beim Verkauf des fertigen Produkts. Besonders nützlich ist die absolut aktuelle Literaturliste (bis 2001!) zur Identifikation flüchtiger Aromastoffe in grünem Kaffee und Röstkaffee.

This, the first comprehensive review of coffee flavor chemistry is entirely dedicated to flavor components and presents the importance of analytical techniques for the quality control of harvesting, roasting, conditioning and distribution of foods.
* Provides a reference for coffee specialists and an introduction to flavor chemistry for non-specialists
* The author is a research chemist with Firmenich SA, one of the few great flavor and fragrance companies in the world

* Contains the most recent references (up to 2001) for the identification of green and roasted coffee aroma volatiles

Foreword.

Preface.

Acknowledgements.

1. Introduction.

A Short History of Coffee.

Books, Reviews and Meetings.

Abbreviations.

2. Green Coffee.

The non-volatile constituents and their contribution as precursors of the flavor of roasted coffee.

The volatile compounds identified in green coffee beans.

Results.

3. From the raw bean to the roasted coffee.

The roasting process: Strecker and Maillard Reactions.

Identification and characterization of flavor constituents: extraction, isolation, identification and quantification.

Sensory analysis: determination of qualities and defects.

4. A historical survey of coffee aroma research.

The pioneers (From 1800 to 1956).

Modern times: the advent of gas chromatography.

Results.

5. The individual constituents: structure, nomenclature, origin, chemical and organoleptic properties.

Hydrocarbons.

Alcohols.

Aldehydes.

Ketones.

Acids and anhydrides.

Esters.

Lactones.

Phenols.

Furans and Pyrans.

Thiophenes.

Pyrroles.

Oxazoles.

Thiazoles.

Pyridines.

Pyrazines.

Amines and miscellaneous nitrogen compounds.

Miscellaneous sulfur compounds.

References.

Index.
"Ein umfangreiches Literaturverzeichnis mit mehr als 1.400 Einträgen rundet diese Fleißarbeit ab und macht sie zu einem wichtigen Nachschlagewerk für Chemiker und Flavoristen in Kaffee-Unternehmen, der Lebensmittelindustrie, Zulassungsbehörden und Laboratorien."
Coffee Shop Dezember 2007

"Ein umfangreiches Literaturverzeichnis mit mehr als 1400 Einträgen rundet diese Fleißarbeit ab und macht sie zu einem wichtigen Nachschlagwerk für Chemiker und Flavoristen in Kaffee-Unternehmen, der Lebensmitteilindustrie, Zulassungsbehörden und Laboratorien."
Coffee Shop
8/2007