John Wiley & Sons Modern Analytical Methodologies in Fat- and Water-Soluble Vitamins Cover Moderne, praxisnahe analytische Methoden für die Bestimmung von Vitaminen in Nahrungsmitteln, Arznei.. Product #: 978-0-471-17942-9 Regular price: $244.86 $244.86 Auf Lager

Modern Analytical Methodologies in Fat- and Water-Soluble Vitamins

Song, Won O. / Beecher, Gary R. / Eitenmiller, Ronald R. (Herausgeber)

Chemical Analysis: A Series of Monographs on Analytical Chemistry and Its Applications (Band Nr. 154)

Cover

1. Auflage April 2000
XXIV, 472 Seiten, Hardcover
Wiley & Sons Ltd

ISBN: 978-0-471-17942-9
John Wiley & Sons

Kurzbeschreibung

Moderne, praxisnahe analytische Methoden für die Bestimmung von Vitaminen in Nahrungsmitteln, Arzneimitteln und klinischen Proben erläutert Ihnen dieser Band. Jedes der von ausgewiesenen Fachleuten verfaßten Kapitel enthält Originalverfahren sowie die erwarteten Normalwerte. Für jedes Vitamin wird die Extraktion, Probenpräparation und chromatographische Trennung ausführlich beschrieben. Nicht zuletzt werden auch der Vitaminstoffwechsel und die biochemische Bedeutung der Substanzen besprochen. (04/00)

FAT-SOLUBLE VITAMINS.

Vitamin A (T. Arnhold, et al.).

Vitamin D (M. Holick).

Determination of Tocopherols and Tocotrienols in Foods and Tissues (V. Piironen).

Vitamin K (S. Booth, et al.).

Simultaneous Determination of Fat-Soluble Vitamins in Food, Feed, and Serum (R. Eitenmiller & W. Landen).

WATER-SOLUBLE VITAMINS.

Thiamin (R. Eitenmiller & W. Landen).

Riboflavin (R. Eitenmiller & W. Landen).

Vitamin B_6 (S. Coburn).

Vitamin B_12 (E. Quadros).

Niacin (S. Tanaka).

Pantothenate (W. Song, et al.).

Biotin (J. Zempleni & D. Mock).

Vitamin C (S. Rumsey & M. Levine).

Index.
"Overview of the extraction, sample preparation and chromatographic separation techniques given for each vitamin or vitamin group..." (CAB Abstracts December 2000)
"...it is recommended as a collective reference text..." (The Analyst, 13th December 2000)
"...an invaluable tool not only for experienced analysts but also for beginners in this field." (Annali di Chimica, Vol 154, 2000)
"The book is a very good work valuable on the one hand for analysts and on the other for scientists working in the field of nutrition" (Nahrung/Food, Vol.45, No.14, 2001)