Sustainable Aquaculture

1. Auflage Mai 1997
252 Seiten, Hardcover
Wiley & Sons Ltd
Kurzbeschreibung
Nachhaltige Entwicklung - ein Schlagwort unserer Tage, das für Fischwirtschaft und Aquakultur von besonderer Tragweite ist. Beiträge führender Spezialisten beschäftigen sich mit der Wechselbeziehung zwischen Aquakultur und Gesellschaft, der Bedeutung des Fischereiwesens für die Welternährung und zukunftsweisenden Ansätzen zur Entwicklung umweltverträglicher Methoden der Aquakultur.
Aquaculture is a rapidly growing, successful approach to improving diets by providing more high quality fish and shellfish protein. It is also an industry with major unresolved issues because of its negative impact on the environment. This book is a pioneering effort in the development of environmentally benign aquaculture methods.
Aquaculture and Sustainable Food Security in the Developing World(M. Williams).
Offshore Mariculture (R. Stickney).
Aquaculture, Pollution, and Biodiversity (J. Bardach).
The Role of Biotechnology in Sustainable Aquaculture (E.Donaldson).
Economic Decision Making in Sustainable Aquacultural Development(Y. Shang & C. Tisdell).
The Role of Modeling in the Managing and Planning of SustainableAquaculture (P. Leung & O. El-Gayar).
Sustainable Aquaculture and Integrated Coastal Management (C.Thia-Eng).
Planning, Regulation, and Administration of Sustainable Aquaculture(J. Corbin & L. Young).
Postscript (J. Bardach).
Index.