John Wiley & Sons Atlas of Weed Mapping Cover Unkräuter werden unterschiedlich definiert, als Pflanzen, die dort wachsen, wo sie nicht wachsen sol.. Product #: 978-1-118-72073-8 Regular price: $214.02 $214.02 Auf Lager

Atlas of Weed Mapping

Kraehmer, Hansjoerg (Herausgeber)

Cover

1. Auflage April 2016
488 Seiten, Hardcover
Monographie

ISBN: 978-1-118-72073-8
John Wiley & Sons

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Unkräuter werden unterschiedlich definiert, als Pflanzen, die dort wachsen, wo sie nicht wachsen sollen, oder als Pflanzen, die störend sind. Unkräuter betreffen jeden weltweit, denn sie verringern den Ernteertrag und die Qualität, verzögern oder stören die Ernte, sind Störfaktoren in Tierfutter, wirken sich negativ auf die Tiergesundheit aus, verhindern, dass Wasser fließen kann, sind Pflanzenparasiten usw. Schätzungen gehen davon aus, dass durch Unkräuter jährlich Ernteverluste in Milliardenhöhe hervorgerufen werden. Auch die weltweiten Kosten für die Eindämmung von Unkräuter geht in die Milliarden.

Der Atlas of Weed Mapping bietet einen Überblick über das Vorkommen der weltweit häufigsten Unkräuter und konzentriert sich vor allem auf diese Inhalte und Themen:
- Anbaumethoden und Erläuterung der weltweiten Verteilung von Unkräutern
- Kartierung invasiver Pflanzen
- Wasserpflanzen und Pflanzen in Feuchtgebieten mit histologischen Einzelheiten zu den einzelnen Pflanzen
- Theoretische und praktische Aspekte der Kartierung von Unkräutern
- Aspekte der Dokumentation von Resistenzen gegen Herbizide
- Biodiversität, seltene Unkräuter und Dominanz der häufigsten Unkräuter

Diese neue Charakterisierung der anthropogenetischen Vegetation, reich illustriert und mit mehr als 800 Abbildungen sowie eine ganzen Reihe von Tabellen, ist für Leser aus einer Vielzahl von Fachrichtungen interessant, z. B. Landwirtschaft, Botanik, Ökologie, Geobotanik und Erforschung von Pflanzengesellschaften. Mehr als 100 Experten haben an diesem einmaligen Atlas mitgearbeitet.

Acknowledgements

Introduction

Part I: Continental views of weed infestation maps
H. Kraehmer

Chapter 1. Europe

Wheat

Maize

Oilseed rape

Chapter 2. Asia

Rice

Wheat

Maize

Chapter 3. North America

Maize

Soybean

Wheat

Canola

Chapter 4. South America

Soybean

Maize

Sugar cane

Wheat

Chapter 5. Africa

Wheat

Maize

Cassava

Chapter 6. Australia

Wheat

Part II: Special crop view / mapping of cotton weeds
G. Economou, A. Uludag, H. Kraehmer

Chapter 7. Cotton cultivation

Chapter 8. Global cotton weed distribution

Chapter 9. Farming practices and weed infestation

Chapter 10. Summary on global cotton weed distribution

Part III: Invasive weed species
H. Kraehmer

Chapter 11. Overview on selected problems

Part IV: Global zones with similar weed infestation
H. Kraehmer

Chapter 12. Introduction

Chapter 13. Cereal weed belts

Chapter 14. Maize weed belts and areas of similar weed infestation

Chapter 15. Soybean weed zones and areas

Chapter 16. Rice weed belts

Part V: General observations over all infested sites
H. Kraehmer

Chapter 17. Ranks and number of weed species in a defined crop

Chapter 18. Specialization of weeds and biodiversity

Part VI: Answers to key questions: What makes which weed grow where and when?
H. Kraehmer

Chapter 19. Weeds as crop companions

Chapter 20. Can we associate weeds with specific environmental conditions?

Chapter 21. What makes weeds grow in monocultures, what makes them compete with the crop and with other weeds?

Part VII: Aesthetics, rare weeds and production objectives in agriculture
H. Kraehmer

Chapter 22. Rare weeds in arable crops and aesthetics - Harmony or hunger?

Part VIII: Weeds in meadows, pasture and rangeland
H. Kraehmer

Chapter 23. Overview

Part IX: Aquatic and wetland weeds
H. Kraehmer

Chapter 24. Introduction

Chapter 25. Morphological adaptation to water

Chapter 26. Aerenchyma within the stem

Chapter 27. Stem and vascular bundle modifications

Chapter 28. The root

Chapter 29. The leaf

Chapter 30. Vegetative propagation

Chapter 31. Aesthetics, species attractiveness and rare aquatic species

Chapter 32. Growing conditions of aquatic plants

Chapter 33. Dominance and noxious effects of selected aquatic and wetland species

Chapter 34. Adaptation of terrestrial weeds to water stress

Chapter 35. Weeds in rice

Part X: Which ecological rules described in textbooks will help us to understand the unevenness of weed species distribution?
H. Kraehmer

Chapter 36. Asymmetric competition within arable crops

Chapter 37. Comparison of closely related species and their ability to grow as weeds in crops

Part XI: Factors contributing to the spatial distribution of weed resistance - a map based analysis
Martin Hess, Johannes Herrmann, Hansjörg Krähmer and Roland Beffa

Chapter 38. How does Alopecurus myosuroides resistance change over years?

Chapter 39. Weeds to watch

Part XII: Conflict between the dominance of some weeds and the intention to preserve rare species
H. Kraehmer

Chapter 40. Can we shape nature as we want it to look like?

Part XIII: Weed data collection, analysis and presentation of results
M. Koláøová and P. Hamouz

Chapter 41 Introduction to weed mapping methodology

Chapter 42 Data collection

Chapter 43 Approaches to the analysis of weed distribution

Chapter 44 Presentation of weed mapping results

Part XIV: Attachments

Index